God påske, alt om påsken, påskefrokost og meget mere påske...


Mad til påskefrokost/påskefrokostmenu

Stegte sildDen traditionelle påskefrokost har vi samlet en række ideer til her.

Når man laver påskefrokosten er det let at lave den som en buffet, da der er mange retter og der sjældent er plads til dem alle på bordet. Men det kommer selvfølgelig an på hvor mange der er inviteret osv.

Maden

Til den traditionelle påskefrokost serveres typisk tre retter. Det er almindelig at starte med fisk, fx: Herefter kommer den "lune ret" som kan bestå af hvad som helst. Dog byder traditionen at den gerne skal indeholde enten lam, æg eller kylling.

Den tredje ret er typisk et ostebord med fx vindruer, rød peber og kiks.

Drikkelse

Drikkelsen til påskefrokosten er oftest øl (påskebryg) og andre specialøl. Traditionen byder også at man servere snaps til silden, da man som man siger "skal have silden til at svømme" :-)

Borddækning

For at gøre det hele mere festligt kan man pynte bordet til påskefrokosten. For at det bliver rigtigt påskeagtigt kan man bruge lysefarver. Gerne grønne og gule forårsfarver. Bordpynten kan være diverse påskeharer, påskeæg og små buketter af tulipaner eller påskeliljer.

Påskesjov med påskeæg


NY ORDLEG

Prøv den nye ordleg:
FIND BYNAVNET
- en sjov leg for alle i Påsken.


UGENS GÆKKEVERS:

Mit navn det står med skæg,
giv mig det bedste påskeæg!

Se flere gækkevers her...